2011. február 22., kedd

Bemutatkozik a Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács

A Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács 2010. február 11-én alakult öt ifjúsági szervezet együttműködési szándékából. Az alapító szervezetek: Nagybányai Magyar Egyetemisták Klubja, Németh László Elméleti Líceum Diáktanácsa, Nagybányai Ifjúsági Szövetség, Carpe Diem Nagybányai Ifjúsági Havilap, Fotóklub. Az alapító szervezetek mellé csatlakozott április elején a Koltói Fiatalok Társasága. A NTIET kijelentett célja, hogy minél több nagybányai és környékbéli fiatalt vonjon be a programjaiba és folyamatos együttműködésben tartsa az alkotó szervezeteket.

A Németh László Elméleti Líceum Diáktanácsa az elmúlt egy évben több helyi és országos eseményt szervezett, ilyen például a Gólyatábor, Aranyosztály vetélkedő, Makosz Szórványkonferencia. A középiskolásokból álló csapat aktív tagja a nagybányai ifjúsági életnek.

A Nagybányai Magyar Egyetemisták Klubja viszonylag fiatal szervezet 2009 tavaszán jött létre. Elsődleges célja Nagybányán maradt magyar egyetemisták számára programszervezés. Rendszeres sporttevékenységek (kosár- és röplabdabajnokságok) mellett elindította a Carpe Diem Party néven futó buli sorozatot, amely hamar nagy népszerűségre tett szert a magyar fiatalság körében.  Továbbá az N-MEK kivette a részét a kampányok munkálataiból is.

A Nagybányai Ifjúsági Szövetség társszervezője Nagybánya legnagyobb magyar programjának, a Főtér Fesztiválnak. A Fesztivál összefogja az összes Nagybánya és környékbéli civil szervezetet, csoportosulást. A szervezésből a NISz a pénzügyi lebonyolító szerepet vállalja.

A Carpe Diem Nagybányai Ifjúsági Havilap a NLDT és a N-MEK közös projektjeként indult, mára már a 12 tagú szerkesztőgárda szorgalmas működésének hosszútávú tervként él.
A Fotóklub is 2009 tavaszán indult néhány lelkes amatőr fotós kezdeményezéseként. Sajnos mára a csoport stagnál, néhány workshop és 2 tárlat után a tevékenység szünetel. 2011 márciusában indul a tagtoborzó.

Mezei Renáta,
NTIET külkapcsolatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése